Economisch strafrecht

Het verschil tussen het algemeen strafrecht en het economisch strafrecht is dat er bij de laatste vorm altijd een bedrijf betrokken is. Betrokkenheid in het economisch strafrecht kan grote gevolgen hebben voor een organisatie en dan hebben we het niet alleen over de uitkomst van een mogelijke strafzaak. Strafrecht komt namelijk vaak in de publiciteit en kan zorgen voor een slechte naam. Bovendien zijn boetes als gevolg van economisch strafrecht vaak schrikbarend hoog. Onder economisch strafrecht vallen delicten die zijn opgenomen in de Wet op de Economische Delicten (WED). Denk bijvoorbeeld aan overtredingen van de warenwetgeving of overtreding van handelsembargo’s.

Specifieke wetgeving

De wetgeving voor economisch strafrecht is zeer complex en bovendien erg veranderlijk. Een organisatie kan al snel in aanraking komen met economisch strafrecht. Vaak weten bedrijven door de complexe wetgeving niet eens dat zij de wet overtreden. Dit kan nare gevolgen hebben. Daarom is het verstandig om zo nu en dan juridisch advies in te winnen als bedrijf.

Heeft u een bedrijf in Leeuwarden of omstreken en wilt u persoonlijk advies wat betreft economisch strafrecht? Neem dan contact op met ons kantoor in Leeuwarden. Wij zijn gespecialiseerd in strafrecht en kunnen u zowel adviseren als bijstaan in de rechtszaal.