Juridische begeleiding bij uw strafzaak

In het Nederlandse strafrecht zijn regels vastgelegd waar iedereen in Nederland zich aan dient te houden. Wanneer deze regels niet nageleefd worden, is er sprake van een strafbaar feit en volgt er een strafzaak. De officier van justitie zorgt er dan voor dat deze persoon voor de rechter verschijnt. Wordt u verdacht van een strafbaar feit? Ons advocatenkantoor in Leeuwarden verdedigt u graag als het tot een strafzaak komt.

Proces rondom een strafzaak

Een strafzaak is een rechtszaak tussen een verdachte en het Openbaar Ministerie (OM), die wordt vertegenwoordigd door de officier van justitie. Meestal begint een strafzaak doordat de politie een overtreding of misdrijf heeft waargenomen. De officier van justitie besluit vervolgens of de verdachte wel of niet vervolgd wordt.

De strafrechter moet vervolgens kijken of het ten laste gelegde bewezen is, of hetgeen dat bewezen is strafbaar is, of de verdachte strafbaar is en of er een straf moet worden opgelegd. Aan het eind doet de rechter een uitspraak (vonnis) en volgt er een straf. Een goede advocaat kan u een flinke geldboete of wellicht zelfs een gevangenisstraf schelen. Kies daarom in Leeuwarden of omstreken voor een professionele, gedreven strafrecht advocaat van ons kantoor.